October 28, 2020
Naslovna Garaža Stvarno predobar! Ducati Hypermotard 950 koncept

Stvarno predobar! Ducati Hypermotard 950 koncept

-

Ducati Hypermotard 950 je na čuvenom takmičenju Concorso d’Eleganza Villa d’Este promenio svoj izgled u sasvim drugačiji Hypermotard 950. Concorso d’Eleganza Villa d’Este takmičenje osnovano je još davne 1929. godine i održava se do danas. Doduše, od 2002. godine počelo se sa izborom za najbolji koncept automobila i motocikala.

Za ovogodišnje takmičenje Ducati je pripremio drugačiji “koncept”. Namerno stavljam navodnike jer je Hypermotard 950 zapravo serijski motocikl o kojem smo već pisali ranije. Ipak, ovaj Hypermotard 950 koji možete videti na slikama zapravo ima nešto drugačije tehničke detalje rađene po uzoru na MotoGP motocikl.

Ducati Hypermotard 950 koncept

Osim tehničkih detalja, Ducati Hypermotard 950 pleni agresivnim izgledom i LED prednjom svetlosnom grupom.

Ducati Hypermotard 950 koncept

Ovaj “koncept” prema žiriju Concorso d’Eleganza Villa d’Est takmičenja osvojio je prvo mesto, a na društvenim mrežama za samo nekoliko časova prikupio je nekoliko desetina hiljada lajkova.

Hypermotard 950 koncept

Za ovu kreaciju zaslužno je Centro Stile Ducati odeljenje i Andrea Feraresi, direktor ovog odeljenja. “Oduševljen sam uspehom koji je ostvario naš koncept motocikla koji je predstavljen na takmičenju. Ovo je veliko priznanje za nas, naročito posle dobijanje Red Dot nagrade za Diawel 1260 “, izjavio je Feraresi posle dobijanja priznanja.

Ne znam za vas, ali meni se ovaj koncept veoma sviđa i bilo bi lepo od strane Ducatija da izbaci jednu seriju Hypermotarda 950 u ovoj verziji.

Bjbikers magazin
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,368FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
115PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se