April 13, 2021
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoVirtuelni sajam motocikala 2021. godine, deo drugi

Virtuelni sajam motocikala 2021. godine, deo drugi

-

Dobrodošli na naše virtuelni sajam motocikala za 2021. godinu. U prvom delu (koji možete pročitati ovde) predstavili smo sportske i touring novitete za ovu godinu. U drugom delu predstavićemo novitete iz naked kategorije motocikala kao i skutere, koje smo želeli da vidimo na sajmu ove godine, da se održao.

Naked motocikli

Čini se da je na polju naked motocikla predstavljeno najviše noviteta za ovu godinu. To naročito važi za kategoriju naked motocikala srednje radne zapremine koja je izuzetno popularna kako zbog svoje cene, tako i zbog praktične primene i jednostavnog održavanja. Pa da počnemo sa ovom kategorijom.

Aprilia Tuono 660

Najsvežiji, a verovatno i najnapredniji motocikl u segmentu naked motocikala srednje radne zapremine, svakako je Aprilia Tuono 660. Za ovu godinu Aprilia je izbacila sportski RS660, a na istoj bazi napravila je i naked verziju, Tuono 660.

Tuono 660 sa svojim dvocilindričnim agregatom radne zapremine od 660 cm3 i 95 KS zapravo predstavlja sportski nastrojen motocikl. U prilog tome govore i sam dizajn motocikla kao i ogibljenje, koje je doduše nešto mekše podešeno radi dužih vožnji. Iako se radi o “manjem” motociklu, Aprilia nije štedela na elektronici, pa tako Tuono 660 poseduje kontrolu podizanja prednjeg točka, kontrolu proklizavanja, ABS, tempomat i nekoliko režima vožnje.

Aprilia Tuono 660
Aprilia Tuono 660 Foto: Piaggio

Detaljno predstavljanje Aprilije Tuono 660 možete pročitati ovde.

Yamaha MT09

Verovatno najbolji naked motocikl veće radne zapremine, a koji je finansijski prihvatljiv, Yamaha MT09 doživela je nekoliko izmena za 2021. godinu. Pre svega, agregat ima veću radnu zapreminu koja je povećana i sada iznosi 889 cm3 (ranije, 847 cm3). Trocilindrični agregat nije dobio znatno više snage i ona iznosi 119 KS, ali je zato obrtni moment dostupniji na nižim obrtajima, a uz to je i isporuka snage ravnomernija. Agregat je za 1,7 kg lakši i sada ispunjava EURO5 emisioni standard.

MT09 poseduje potpuno novu “Deltabox” šasiju, kao i podesivo KYB ogibljenje nove generacije. MT09 nikad nije imao problema sa kočnicama, a upravo su kočnice otišle korak dalje. Sada MT09 poseduje kočnice i radijalno postavljenu pumpu idenitčnu onoj koju korist i Yamaha R1.

Elektronika je takođe otišla korak dalje, najpre zahvaljujući 6-osnoj inercijalnoj mernoj jedinici (IMU). Kontrola podizanja zadnjeg točka, kontrola proklizavanja, ali i kontrola zanošenja zadnjeg točka, uz režime vožnje sada su dostupni na novom MT09.

Yamaha MT09
Yamaha MT09 Foto: Yamaha

Detaljno predstavljanje Yamahe MT09 možete pročitati ovde.

Yamaha MT07

Jedan od najprodavanijih naked motocikala u Evropi, Yamaha MT07 takođe je doživela redizajn. Doduše, ništa preterano veliko nije promenjeno na motociklu, ali i tih par detalja koji su određeni učiniće i onako dobar motocikl još boljim.

Za početak, agregat sada ispunjava EURO5 emisioni standard, pre svega zahvaljujući novom izduvnom sistemu. Prigušenje agregata zarad zadovoljavanja donelo je neznatno smanjenje snage za oko 2 KS. Bez obzira na to, Yamaha MT07 i dalje iz svog dovcilindričnog agregata izbacuje prilično respektabilnih 73,4 KS pri 9.000 O/min.

Unapređenja su došla i na polju kočnica u vidu većih kočionih diskova čiji prečnik sada iznosi 298 mm (ranije 282 mm). Novina su i Mišelin Road 5 gume, umesto Bridžston BT023. Pozitivna je i ugradnja LED svetlosne grupe.

MT07
Yamaha MT07 Foto: Yamaha Virtuelni sajam motocikala

Detaljno predstavljanje Yamahe MT07 možete pročitati ovde.

Triumph Trident 660

Triumph nam je ove godine doneo jedno osveženje u vidu modela Trident 660. Cilj Triumpha je da privuče mlade vozače i početnike. U skladu sa tim ceo motocikl dizajniran je za bude lak za vožnju, ali da ima i svoju zabavnu stranu. Trocilindrični agregat snage 81 KS deluje primamljivo, a Showa ogibljenje i i težina od 189 kg dodatno doprinose lakom upravljanju i manevrisanju sa Tridentom.

Triumph Trident 660
Triumph Trident 660 Foto: Triumph

Detaljno predstavljanje Triumph Trident 660 modela možete pročitati ovde.

CFMOTO CL-X 700

Još jedan posve nov motocikl na našem tržištu je i CFMOTO CL-X 700. Osveženje i prijatno iznenađenje iz CFMOTO fabrike. Za CL-X 700 razvijen je novi dvocilindrični redni agregat radne zapremine od 693 cm3 sa snagom od 74 KS pri 8.500 O/min. Osim agregata, na papiru obećava i podesivo KYB ogibljenje, tempomat i režimi vožnje.

Uz to, CL-X serija motocikala dolazi u tri verzije, Heritage, Adventure i Sport.

CFMOTO CL-X 700
CFMOTO CL-X 700Foto: CFMOTO

Više o CFMOTO CL-X 700 seriji možete pročitati ovde.

Ducati Monster

Ducati nam je predstavio potpuno drugačiji Monster. Za početak, Monstera pokreće snažniji agregat koji je porasta za čak 116 cm3 i sada ima 937 cm3 i 111 KS (81,6 kW) pri 9.250 O/min.

Monster je izgubio svoju tradicionalnu cevastu šasiju i sada je agregat noseći deo aluminijumske šasije. Nova šasija i agregat doneli su veliku uštedu u težini, pa tako suva težina novog Monstera sada iznosi 166 kg. Sportski elektronski paket, sa kontrolom startovanja, podizanja prednjeg točka, proklizavanja zadnjeg točka, “cornering” ABS sistemom o još neki dodacima čini novi Monster spremnim za zabavu.

Ducati Monster
Ducati Monster Foto: Ducati

Detaljno predstavljanje Ducati Monstera možete pročitati ovde.

BMW S1000R

Veliki redizajn BMW uradio je na svom sportskom naked motociklu. Mora se spomenuti to daje agregat olakšan za čak 5 kg. Snaga ovog četvorocilindričnog agregata iznosi 165 KS (121 kW) pri 11.000 O/min, a 80% snage dostupno je već od 3.000 O/min.

Šasija je redizajnirana i takođe doprinosi uštedi u težini. Upravljač se sada može podešavati, tako da će većina vozača moći da pronađe optimalan položaj na motociklu. U BMW-u su dali sve od sebe da spuste težinu, pa je tako težina S1000R-a sa svim tečnostima sada 199 kg. Uz naprednu elektroniku, BMW S1000R predstavlja pravi sportski motocikl sa ogoljeniim izgledom i nešto opuštenijim položajem sedenja.

BMW S1000R 2021
BMW S1000R Foto: BMW Motorrad Virtuelni sajam motocikala

BMW S1000R smo detaljno predstavili i taj tekst možete pročitati ovde.

Skuteri

Na polju skutera izdvojili smo tri zanimljivosti. Novi NMAX 125 i 155, Piaggio Beverly i Vespu 75 Anniversary.

Yamaha NMAX

Nova Yamaha NMAX 125 i 155 nema puno sličnosti sa starom. Od agregat do šasije sve je novo. Blue Core agregat sada ima “stop & go” sistem, pa će na semaforu NMAX biti još štedljiviji. VVA razvodni sistem omogućava linearnu isporuku snage, a nova šasija i veći rezervoar zapremine 7,1 litara doprinose većoj udobnosti, boljoj upravljivosti i autonomiji.

Elegantniji NMAX 125 i 155 dolaze i sa LED svetlosnom grupom.

Yamaha NMAX 125 i NMAX 155
Yamaha NMAX Foto: Yamaha

Yamaha NMAX 125 i 155 je prilično zanimljiva te predlažemo da pročitate detaljno predstavljanje koje se nalazi ovde.

Piaggio Beverly 300 i 400

Popularni Piaggio Beverly u verzijama 300 i 400 dobio je novi agregat. Beverly 300 ima povećanu radnu zapreminu sa dosadašnjih 278 cm3 na 300 cm3 i povećanje snage sa 23%, odnosno 25,8 KS.

Što se tiče Beverly 400 modela, kod njega je jasno naglašeno povećanje radne zapremine sa 350 cm3 na 400 cm3, a maksimalna snaga iznosi 35,4 KS.

Showa ogibljenje i drugačije dizajnirana šasija tu su da poboljšaju udobnost i upravljivost. Nova LCD instrument tabla i “keyless” sistem modernizovali su Beverly 300 i 400.

Virtuelni sajam motocikala
Piagigio Beverly Foto: Piagiio

Detaljnije o Beverly 300 i 400 možete pročitati ovde.

Vespa 75 Anniversary

Za kraj izdvajamo prelepu Vespu koja slavi 75 godina postojanja i u tu čast izbačena je Vespa 75 Anniversary. Vespa je i zaslužila da joj se posveti verzija koja će ostati primećena. Modeli Primavera i GTS poneće “Giallo 75th” metalik žutu boju. Boja je dizajnirana specijalno za ovu priliku i za cilj ima da podseća na prošlost i pedesete godine prošlog veka.

Uz sve ovo, u znak ekskluzivnosti ove posebne slavljeničke serije, svaka Vespa 75 dolazi sa kompletom dobrodošlice koji uključuje elegantni italijanski žakard-svileni šal sa ručno sašivenim porubima, vintage Vespa čeličnu ploču, lično korisničko uputstvo i osam razglednica sa slikama iz osam decenija koje prate priču o Vespi.

Virtuelni sajam motocikala
Vespa 75 Anniversary Foto: Piaggio Virtuelni sajam motocikala

Ukoliko vas zanima nešto više o novoj Vespi, detalje možete pronaći ovde.

Naš virtuelni sajam motocikala ovim je završen. Nadamo se da smo uspeli bar na tren da vas uputimo u novosti i dešavanja po pitanju najzapaženijih noviteta za 2021. godinu. Takođe se nadamo da ćemo se dogodine sresti na pravom sajmu motocikala.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,271FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se