NaslovnaMoto GaražaOve nedelje počinje sajam motocikala "Motopassion"!

Ove nedelje počinje sajam motocikala “Motopassion”!

-

Konačno, posle 3 godine pauze za vikend konačno možemo da uživamo u velikom broju motocikala na jednom mestu. Ovogodišnji sajam motocikala je tradicionalno zadržao naziv Motopassion, a sada nosi i prikladan slogan “Sve tvoje strasti na jednom mestu”.

Zanimljivost vezana za ovogodišnji sajam motocikala (i automobila) je da će ovo biti jedan od prvih sajmova ovog tipa uopšte u Evropi još od početka globalne pandemije. Industrija se još nije potpuno oporavila, mahom zbog problema u transportu, ali je ovaj sajam dobar znak da se ipak kreće ka normalizaciji.

Sajam motocikala Motopassion će ove godine trajati nešto kraće nego što smo to navikli prethodnih godina. Kapije sajma za posetioce otvaraju se u Četvrtak 12. maja u 10.00 časova, a poslednji dan sajma biće Nedelja 15. maja do 19.00 časova.

Cena pojedinačne ulaznice iznosiće 400 dinara, grupna ulaznica 300 dinara, a grupna za đake i studente 200 dinara. Posetioci koji na sajam planiraju da dođu vozilom treba da znaju da se parking (u krugu Sajma) plaća 150 dinara po započetom satu, a maksimalna, dnevna karta iznosi 750 dinara.

Organizatori sajma su mislili i na porodične posete i u skladu sa tim postoji ulaznica Family Ticket, po ceni od 800 dinara, koja će za dva roditelja i dvoje dece važiti bilo kog dana sajma.

Motocikli i oprema za motocikle i motocikliste će biti izloženi u Hali 4.

Koje motocikle ćemo videti na sajmu?

Da se pozabavimo malo i time šta ćemo moći da vidimo na sajmu.

Burnout iznosi mnoštvo Ducati i Benelli motocikala

Firma Burnout, zvanični uvoznik za Ducati i Benelli na sajam donosi nekoliko zanimljivih motocikala.

Ducati

U prvom redu bih istakao nove Multistrade koje će biti predstavljene u modelima Multistrada V4S, Multistrada V4S Sport Livery i “mala” Multistrada V2S.

Prva Ducati Multistrada V4S stigla u Srbiju
Foto: Miloš Dišković

Za ljubitelje sirovih sportskih motocikala će biti izložene poslastice u vidu Panigale V4 modela.

Foto: Ducati

Od Naked motocikala biće izloženi novi Streetfighter V2, ali i čuveni Hypermotard RVE.

Ducati Streetfighter V2 Foto: Ducati

Vozači sa nešto mirnijim karakterom uživaće u Ducati Monster Plus modelu, kao i u Scrambler Icon Red i Scrambler Urban Motard motociklima.

Ducati Monster
Copyright : PERPETUAL RIGHTS

Benelli sa premijerom Leoncino 800 Trail modela

Svedoci smo sve brže rastuće i popularne marke Beneli. Svakako njihov najpopularniji model je TRK502 i 502X koji će naravno biti izloženi, kao i manji TRK251.

Foto: BJBikers

Na sajmu ćemo po prvi put moći da vidimo i Leonćino 800 Trail. Ovaj model je bitan, jer ćemo nešto kasnije u toku godine verovatno videti TRK800 koji će koristiti identičan (ili veoma sličan) agregat koji koristi Leonćino 800.

Leonćino 800 Trail Foto: Benelli

Osim Leonćino 800 Trail modela, biće izložena i njegova mlađa braća u vidu Leonćino 500 i Leonćino 125 modela.

Za najmlađe ljubitelje motocikala koji bi tek da zakorače u svet dvotočkaša, na sajmu će biti izložen malen i sposoban BN125.

Benelli i Burnout
Benelli BN125 Foto: Benelli Srbija

PGS premijerno prikazuje RS660 i Tuareg 660

PGS (zvanični uvoznik motocikala Piaggio grupacije) na sajam donosi dva značajna motocika koja su obeležila prethodni period.

Tu se naročito radujemo modelima koje je Aprilia predstavila i to konkretno RS660 modelu koji je postao prekretnica u kategoriji sportskih motocikala segmenta srednje radne zapremine.

Aprilia RS660
Foto: Piaggio Press

Sušta suprotnost RS660 motociklu je Tuareg 660, koji se vrlo umešno ubacio u kategoriju adventure motocikala.

2022 Aprilia Tuareg 660
Foto: bearacerclub.aprilia.com

Moto Morini sa zanimljivim X-Cape 650

Iz Moto Morinija nam stiže jedan zanimljiv adventure sa oznakom X-Cape 650. Biće zanimljivo pogledati uživo novu uzdanicu Moto Morini marke.

Moto Morini X-Cape 650 Foto: Moto Morini

CFMOTO sa premijerom 800MT Touring

Digla se velika prašina oko 800MT Touring modela koji će svoju premijeru ugledati na sajmu motocikala. Pre par nedelja smo imali prilike da testiramo 800MT Sport, koji je nešto skromnije opremljen u odnosu na Touring verziju (utiske sa testa možete pročitati ovde).

CFMOTO 800MT
Foto: CFMOTO

Osim 800MT Touring modela, na sajmu će biti izloženi i dobro nam poznati mali sportista SR300, njegov ogoljeni brat NK300, zatim GT650, MT650 i dva modela iz CL-X serije, 700 CLX Heritage i 700 CLX Sport.

Većinu ovih modela smo testirali i sve naše utiske možete pročitati na linkovima ispod:

  • SR300 – Test možete pročitati ovde.
  • GT650 – Test možete pročitati ovde.
  • MT650 – Test možete pročitati ovde.
  • CL-X 700 Heritage – Test možete pročitati ovde.
  • 800MT Sport – Test možete pročitati ovde.

Honda

Honda na sajam izlazi sa nekoliko zanimljivih motocikala. X-ADV 750 je svakako jedan od motocikala koji je izazvao mnogo polemike i pažnje (utiske o X-ADV možete pročitati ovde).

Honda X-ADV 750
Foto: Nikola Kacin

CB500X je sledeći motocikl koji je izuzetno dobro kotiran među ljubiteljima dvotočkaša i koji će biti izložen na sajmu.

Foto: Honda Europe

Neizostavna Africa Twin će biti izložena, mislim da nema smisla trošiti puno reči na motocikl koji je decenijama unazad tražena roba.

Honda CRF1100 Africa Twin
Foto: Miloš Dišković

Ništa manje pažnje neće privući ni asfaltna verzija Africe Twin, novi model NT1100 koji mnogo toga deli sa Afrikom.

Honda NT1100
Foto: Honda Motor Europe Ltd

KTM i moćni 1290 Super Adventure R

Radujem se što ćemo na sajmu moći detaljnije da pogledamo moćni KTM 1290 Super Adventure R, koji u poslednjoj generaciji donosi nekoliko novina kako bi održao korak sa konkurencijom.

Foto: KTM

KTM 890 Adventure R je model koji možda i najpopularniji KTM-ov motocikl. Njega i verziju bez “R” u nazivu ćemo takođe moći da vidimo na sajmu.

Foto: KTM

Takođe, pored 890 Adventure modela biće predstavljen i 890 Duke.

KTM 890 Duke
Foto: Schedl R., KTM Press

BMW sa GS-ovima

BMW će na svom štandu predstaviti već dobro poznati R1250GS i R1250GS Advendure.

BMW R1250 GS
Foto: BMW

Osim “velikog” GS-a biće izloženi i F750GS kao i F850GS.

BMW F750GS F850GS F850GS Adventure
Foto: BMW Mottorad Press

Od egzotičnih modela posetioci će moći da vide model BMW R18!

BMW R18 Foto: BMW Press

Suzuki i Hayabusa

Suzuki će skromno i u krugu familije predstaviti reinkarnaciju sivog sokola, legendarne Hayabusa 1300.

Suzuki Hayabusa 2022
Foto: www.suzukipress.co

Bez Yamaha na sajmu

Ovogodišnji sajam će proći bez prisustva Yamahe. Plattner i Barel su odlučili da ne učestvuju na ovogodišnjem sajmu motocikala.

Da ne mislite da je to sve…

Naravno, sem modela koji su nabrojani na ovom spisku, na sajmu će biti predstavljeno daleko više motocikala. Ovim spiskom su obuhvaćeni samo popularni modeli koji su obeležili prethodni period. Pored izlagača motocikala, prisustvo će uzeti i izlagači moto opreme.

Vidimo se na sajmu!

Ukoliko želite da organizujete posetu sa drugim ljubiteljima motocikala, predlažem da posetite temu na forumu u kojoj se možete dogovoriti sa drugim forumašima i grupno posetiti sajam.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.